foto: Emilia Kavilo/Aria Portraits

Tidpunkt:
fre-sön 2-4/8 2024
kl 18-20:30, 10-16:30, 10-14

Kursplats:
Skolgatan 11 (Hangethesalen, Hangö gymnasium), Hangö

Kursledare: Minna Aalto, NIA-instruktör

 

KURSBESKRIVNING

 

Att vara vild - tänk om det handlar mer om att vara lyhörd för egna förnimmelser och närvarande i sitt liv, och mindre om att vara oansvarig eller vårdslös? Att vara välmående - kanske det är någonting som kopplas till att (våga) vara vild på eget vis?

Välkommen att genom ledd och friare rörelse, genom dialog, enkla och varierande övningar kontemplera och utforska hur vildhet och välmående går ihop och hur de kan se ut och kännas för dig. Ingen tidigare erfarenhet av nia krävs, men du får gärna vara villig att utforska rörelse i grupp i enlighet med vad som känns bra för dig.

Du kan förvänta dig både svett och vila, respektfull gruppdynamik och egentid. Kom i klädsel du kan röra dig i (lager att ta på och klä av sig är praktiskt). Tunna innetossor rekommenderas om du inte vill/kan vara barfota. Vattenflaska, mellanmål, underlag och/eller filt enligt behov och tycke. Anteckningsmaterial kan vara bara att ha till hands.

 

FM Minna Aalto är en licensierad nia-instruktör med snart tjugo års erfarenhet av att leda individer och grupper i välgörande rörelse.

Lättsamhet och en glimt i ögat går hand i hand med inbjudan till djupare reflektioner kring välmående, självuttryck och ett inspirerat leverne.

Nia är en dansant, kreativ fusionsform vars syfte framför allt är växande kroppsmedvetenhet, självkännedom samt utrymme för ett hälsosamt känsloregister. Rörelseformen är följsam och ledvänlig och lämpar sig både för soffpotatisar och mer vana motionärer och dansare. Musiken och rörelse till den är en röd tråd, ett bärande element genom hela kursen.

Läs mer om Minna och nia på www.dakinia.fi

 

 

Deltagarantal: 10-15

 

Kursavgift: € 40 + anmälningsavgift 20 €

 

foto: Emilia Kavilo/Aria Portraits 

Minna Aalto Nia instruktor Bild Emilia Kavilo web                                           Minna Aalto FloorPlay Bild Emilia Kavilo web