• - inför julen!

Tidpunkt:


4-5 / 11 2023, kl 10-17, 9-16

18-19 / 11, kl 10-17, 9-16

Kursledare:
Paul Söderholm - grafisk designer och IT-expert

Kursplats: Skolgatan 11 (Hangö gymnasium), Hangö

Kursbeskrivning:

Ta dina fotografiska minnen till nästa nivå genom att skapa din egen, professionella fotobok! Denna interaktiva och kreativa kurs ger dig möjligheten att bli expert på att sammanställa och designa fotoböcker med hjälp av Adobe Lightroom. Dessutom kommer du att utforska olika onlinetjänster som Blurb, Ifolor och Smartphoto mm. för att hitta den bästa plattformen för dina tryckta verk.

Kursens huvudmål är att ge dig den praktiska erfarenheten och kunskapen för att skapa din egen, högkvalitativa fotobok med dina personliga bilder.

Målgrupp:

Denna kurs är perfekt för dig som vill lära dig hur man sammanställer och presenterar dina fotografier på ett elegant och minnesvärt sätt. Fotoböcker är utmärkta för att bevara dina mest värdefulla minnen och fungerar även som uppskattade gåvor till familj och vänner.

Antal deltagare:

10-12

Utrustning och förberedelser:

Du behöver medföra en egen dator med Adobe Lightroom installerat, samt ett urval av dina egna bilder som ska användas i fotoboken. Kursen fokuserar huvudsakligen på Adobe CC för fotografer (Lightroom Classic CC och Photoshop CC), men om du föredrar att använda andra program för fotoböcker är det också välkommet.

För att spara tid och maximera din kursupplevelse, förbered gärna dina bilder genom att välja ut och spara dem i en samling i Lightroom. Om du planerar att inkludera längre texter i din fotobok, skriv gärna textutkast i förväg. Glöm inte att ta med eventuella externa hårddiskar där du har arkiverat dina bilder!

Kursavgift: € 50 (inkluderar anmälningsavgiften)