Tidpunkt:
fre-sön 7-9/5 2021
kl 17-21, 10-16, 10-13


Kursplats:

Skolgatan 9-11 (Hangethesalen, Hangö gymnasium), Hangö

 

Kursledare: Minna Aalto, NIA-instruktör

 MinnaAalto

 


KURSBESKRIVNING

Konsten att välja

Nia är en dansant fusionsform vars syfte framför allt är växande kroppsmedvetenhet, självkännedom samt utrymme för ett hälsosamt känsloregister. Formen - de enkla stegkombinationerna - utvecklar bland annat koordination och kroppskontroll. Friheten finns i att anpassa rörelserna enligt behov samt i att utforska egna rörelsevanor, fantasi och känslor i stunder av fridans. Musiken är ett bärande element.

Rörelseformen är följsam och ledvänlig och lämpar sig både för soffpotatisar och mer vana motionärer och dansare.

Under veckoslutskursen uppmärksammar vi våra (rörelse)vanor och möjligheten att välja om. Du övar dig i lyhördhet för dina behov, och lär dig anpassa rörelser så att de passar dig. Du får verktyg att tillämpa både på och utanför dansgolvet. Konsten att välja är framför allt en påminnelse om att vi i de flesta situationer har möjlighet att välja hur vi förhåller oss till både oss själva och det som finns och händer runtom oss.

Kursen lämpar sig för dig som vill tillbringa en helg med mjuk rörelse varvat med dialog och reflektion. Mindfulness och flow kan hittas också på dansgolvet - speciellt på ett sånt som har utrymme för både svett och vila, inspiration och avslappning. Tag med dig lämplig klädsel och innetossor (om du inte vill bara barfota), samt underlag och/eller filt.

Du är välkommen oavsett din erfarenhet i Nia.

Hälsningar,
FM Minna Aalto, licensierad Nia™- och Move It-instruktör med svart bälte, undervisar med över 15 års erfarenhet. Läs mer på www.dakinia.Deltagarantal: 10-15, men beroende på coronaläget och folkhälsomyndighetens direktiv om rekommendationer

Kursavgift: € 40