från och till Borgå - med besök vid Tall Ship Race

Gedigen segelkunskap för alla intresserade erfarna och mindre erfarna seglare.


Tidpunkt: 3 - 11/7 2021

Obs! Kursen startar och avslutas i Vålax, Borgå.
Vi seglar i Finska viken och på Skärgårdshavet och har ett etappmål i Åbo hamn omkring den 7/7 med besök vid Tall Ship Race.

 
Mönstring 
3/7 kl 13 i skutan Alexandras hemhamn i Vålax, Vålaxvägen 899 Borgå.
Bilparkering möjlig vid Vålax varvet intill hamnen.


Avslutning 11/7 i Vålax, Borgå

Tilläggsinfo: ges av befälhavaren Guy Mickelsson på eposten Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kursledare:
sjökapten Guy Mickelsson och
styrman Svante Lehtonen

 


Innehåll
Grundkurs och fortsättningskurs i skärgårdsnavigation och segling, traditionellt sjömanskap, sjömans- och skärgårdskultur, grunderna i sjöfartshistoria samt sjömanshantverk för alla intresserade.

Målsättning
Kursens målsättning är att deltagarna efter genomgången kurs skall kunna fungera som besättning på nöjesbåtar på ett tryggt sätt. Känna till grundläggande säkerhetsrutiner och kunna agera med iakttagande av gott sjömanskap.

Deltagarantalet är begränsat till 8-10 kursdeltagare pga coronan. Deltagarantalet justeras vid behov enligt folkhälsomyndighetens direktiv och rekommendationer.
Vi rekommenderar att man gör ett coronatest strax innan kursstarten.
Deltagarna indelas i två grupper enligt erfarenhet och kunnande.
Alla intresserade erbjuds möjlighet att lära sig segla och navigera.

Målgrupp och antagningskrav
Kursen riktar sig till vuxna med goda färdigheter i svenska, och som är intresserade av båtliv, eller att vistas på sjön. Gott humör och positivt tänkande är en merit. Antagna kursdeltagare placeras antingen i kurs I eller i kurs II. För erhållande av kursintyg förväntas att var och en deltar i samtliga uppgifter enligt sin förmåga.
Det är till fördel att på förhand bekanta sig med sjömärkena och sjökortet!

Personlig utrustning
Varma oömma fritidskläder, termounderkläder typ Helly Hansen el. liknande (ej bomull), vindtät jacka, byteskläder, varm mössa, fritidsskor, stövlar och regnställ samt läderhandskar (seglarhandskar).
Vid övernattning behövs dessutom en sovsäck, handduk och toalettutrustning. Ficklampa och kniv (typ fickmodell) är bra att ha med sig. Utrustningen bör packas i en mjuk (hopvikbar) väska eller ryggsäck.
Kosten planeras och inhandlas i förväg av befälet till starten. Reservera ca 60 € för kost. Tilläggsinfo av befälet.
 
Kursdeltagarnas försäkring
Alla kursdeltagare uppmanas teckna en egen reseförsäkring i händelse av olyckor. Sommaruniversitetet försäkrar inte sina kursdeltagare och deltagandet sker således på egen risk.


Kursavgift: € 200