Tidpunkt:

21 – 22 / 8 2021
kl 10-16, 10-16

Kursledare:

Konstnär Clara Wahlström

Kursplats:
Hangö högstadium


Kursinnehåll

Att måla är långt mer än att bara jobba med färger, ljus och skugga. Det är en kreativ process som både involverar intuition, vår kropp och våra sinnen. Experimentellt måleri är kursen där fantasi och skaparglädje får flöda fritt, utan konventioner och förväntningar. Vi fokuserar mer på själva upplevelsen och processen än slutresultatet.

Under kursens gång skapar vi moderna konstverk där oväntade materialkombinationer möter traditionella tekniker. Var och en får leta sej fram till ett motiv på egna villkor och kursen lämpar sej därför både för nybörjare och mer rutinerade målare som vill få en nytändning för sitt skapande. Vi jobbar mestadels på stora dukar, och använder akrylfärg som basmaterial. Vi experimenterar med intressanta färgeffekter och tredimensionella strukturer.

Material:

Alla kursdeltagare bör ha med egna akrylfärger (Minst ett grundfärgs set + vitt), samt penslar i olika storlekar. Ett staffli är även en fördel, men kan vid behov lånas på plats. Kontakta kansliet i förväg. Övriga material är valfria, men kan inkludera; Oljefärger (+luktlös terpentin), oljekritor, oilbars, strukturpasta, gesso och torrpastell.

Vi arbetar på dukar av obehandlad bomullsduk. Dukarna gör vi tillsammans innan målningsprocessen börjar. Material till dukarna, och övrigt material kommer att finnas att köpa på plats. Specialredskap kommer att kunna lånas under kursens gång.

 

Tilläggsinfo av kursledaren:

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tfn 045 1349 782

Kursavgift: € 30