Tidpunkt:
9-11/8 (fr-sö) 2019,
kl 17-21, 10-16, 10-13

Kursplats:
Skolgatan 9-11 (Hangethesalen, Hangö gymnasium), Hangö

Kursledare: Minna Aalto, NIA-instruktör

 MinnaAalto

 

 

Nia: rörelse med mening

Nia är en dansant fusionsform vars syfte framför allt är växande kroppsmedvetenhet, självkännedom samt utrymme för ett hälsosamt känsloregister. Formen - de enkla stegkombinationerna - utvecklar bland annat koordination och kroppskontroll. Friheten finns i att anpassa rörelserna enligt behov samt i att utforska egna rörelsevanor, fantasi och känslor i stunder av fridans. Musiken är ett bärande element i de flesta Nia-sammanhang. Rörelseformen är följsam och ledvänlig och lämpar sig både för soffpotatisar och mer vana motionärer och dansare.

Nia kom till i USA i början av 1980-talet som en motreaktion till den slitsamma aerobic-boomen. “Nia” betyder “mening, syfte, avsikt” på swahili.

Nia närmar sig såväl anatomi, musik och filosofi ur en somatisk, erfarenhetsmässig synvinkel. Under veckoslutskursen bekantar vi oss med grundläggande begrepp i Nia - Joy of Movement, Living Meditation, Life As Art - genom ledd och fri rörelse, samt dialog. Du lär dig mer om Nia och får samtidigt tillbringa kvalitetstid med dig själv och likasinnade.

Vi firar det individuella genom att utforska rörelseglädje tillsammans.

Kursen lämpar sig för dig som vill tillbringa en helg på ett dansgolv där alla är välkomna, oavsett erfarenhet eller vana. Dansgolvet i sig har utrymme för både svett och vila, inspiration och avslappning. Tag med dig lämplig klädsel och inneskor.

 

Kursavgift: € 40