Tidpunkt:
fre-sön 20-22/8 2021
kl 17-21, 10-16, 10-13

Kursplats:
Skolgatan 9-11 (Hangethesalen, Hangö gymnasium), Hangö

Kursledare: Minna Aalto, NIA-instruktör

 

 

KURSBESKRIVNING

Konsten att leka

Nia är en dansant fusionsform vars syfte framför allt är växande kroppsmedvetenhet, självkännedom samt utrymme för ett hälsosamt känsloregister. Formen - de enkla stegkombinationerna - utvecklar bland annat koordination och kroppskontroll. Friheten finns i att anpassa rörelserna enligt behov samt i att utforska egna rörelsevanor, fantasi och känslor i stunder av fridans. Musiken är ett bärande element.

Rörelseformen är följsam och ledvänlig och lämpar sig både för soffpotatisar och mer vana motionärer och dansare.

Att leka är handlar i Nia i första hand om ett närvarande, nyfiket och kreativt sätt att finnas till. Under veckoslutskursen bekantar vi oss genom olika övningar och verktyg prestationslöst med expressiv och utforskande rörelse. Du får kanske nya idéer eller tankar om hur du kan röra på dig, inspirera dig och ta hand om dig själv på alla plan - såväl fysiskt mentalt, emotionellt som själsligt.

Kursen lämpar sig för dig som vill tillbringa en helg med mjuk rörelse varvat med dialog och reflektion. Mindfulness och flow kan hittas också på dansgolvet - speciellt på ett sånt som har utrymme för både svett och vila, inspiration och avslappning. Tag med dig lämplig klädsel och innetossor (om du inte vill bara barfota), samt underlag och/eller filt.

Du är välkommen oavsett din erfarenhet i Nia.

Hälsningar,
FM Minna Aalto, licensierad Nia™- och Move It-instruktör med svart bälte, undervisar med över 15 års erfarenhet. Läs mer på www.dakinia.

 

Deltagarantal: 10-15, men beroende på coronaläget och folkhälsomyndighetens direktiv om rekommendationer

 

Kursavgift: € 40