i augusti
i maj

KURSDATUM
fre.-sön. 14-16/8 2020

KLOCKSLAG
kl 17-21, 10-16, 10-13


Kursplats:

Skolgatan 9-11 (Hangethesalen, Hangö gymnasium), Hangö

 

Kursledare: Minna Aalto, NIA-instruktör

 MinnaAalto

 


KURSBESKRIVNING

Nia är en dansant fusionsform vars syfte framför allt är växande kroppsmedvetenhet, självkännedom samt utrymme för ett hälsosamt känsloregister. Formen - de enkla stegkombinationerna - utvecklar bland annat koordination och kroppskontroll. Friheten finns i att anpassa rörelserna enligt behov samt i att utforska egna rörelsevanor, fantasi och känslor i stunder av fridans. Musiken är ett bärande element. Rörelseformen är följsam och ledvänlig och lämpar sig både för soffpotatisar och mer vana motionärer och dansare.


Under veckoslutskursen arbetar vi speciellt med principer och verktyg som gör oss både alerta, mottagliga och avslappnade. Till dessa hör bland annat The Art of Listening, konsten att lyssna. Konsten att lyssna handlar minst lika mycket om att vara närvarande för musiken vi rör oss till, som att bli lyhörd för den egna kroppen och jaget. Kursen förser dig genom olika övningar med en direkt upplevelse av musikens rikedom och verktyg för att lyssna - både till dig själv, och andra. Konsten att lyssna är också en övning i att stilla sig, att vara eller göra sig mottaglig för inspiration.


Kursen lämpar sig för dig som vill tillbringa en helg med mjuk rörelse varvat med dialog och reflektion. Mindfulness och flow kan hittas också på dansgolvet - speciellt på ett sånt som har utrymme för både svett och vila, inspiration och avslappning. Tag med dig lämplig klädsel och innetossor (om du inte vill bara barfota), samt underlag och/eller filt.

 

Kursavgift: € 40