Gedigen segelkunskap för alla intresserade erfarna och mindre erfarna seglare.


Tidpunkt: 27/7 - 2/8 2020 (såvida det är möjligt pga eventuella corona-restriktioner)
 
Mönstring 27/7 kl 9 Västra hamnen (Sunnanvägen, fd trålarhamnen = västra sidan av Västra hamnen närmast Gunnarsstrand) i Hangö, avfärd kl 12.
Bilparkering möjlig på hamnområdet vid piren intill Sunnanvägen.sommaruni sv segel fyrtorn
Avslutning 2/8 på förmiddagen.
Transitomöjlighet:
För den som vill inleda och / eller avsluta kursen via Borgå meddelas att man kan mönstra i Vålax, Borgå-Hangö / Hangö-Borgå, Vålax.
Meddela befälhavaren Guy Mickelsson om intresset på eposten: Guy Mickelsson <Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.;


Plats: Kursen genomförs på Skärgårdshavet 


Kursledare:
sjökapten Guy Mickelsson och
styrman Svante Lehtonen från Yrkeshögskolan Novia

 


Innehåll
Grundkurs och fortsättningskurs i skärgårdsnavigation och segling, traditionellt sjömanskap, sjömans- och skärgårdskultur, grunderna i sjöfartshistoria samt sjömanshantverk för alla intresserade.

Målsättning
Kursens målsättning är att deltagarna efter genomgången kurs skall kunna fungera som besättning på nöjesbåtar på ett tryggt sätt. Känna till grundläggande säkerhetsrutiner och kunna agera med iakttagande av gott sjömanskap.

Deltagarantal: 8-12 vuxna
Deltagarna indelas i två grupper enligt erfarenhet och kunnande.
Alla intresserade erbjuds möjlighet att lära sig segla och navigera.

Målgrupp och antagningskrav
Kursen riktar sig till vuxna med goda färdigheter i svenska, och som är intresserade av båtliv, eller att vistas på sjön. Gott humör och positivt tänkande är en merit. Antagna kursdeltagare placeras antingen i kurs I eller i kurs II. För erhållande av kursintyg förväntas att var och en deltar i samtliga uppgifter enligt sin förmåga.
Det är till fördel att på förhand bekanta sig med sjömärkena och sjökortet!

Personlig utrustning
Varma oömma fritidskläder, termounderkläder typ Helly Hansen el. liknande (ej bomull), vindtät jacka, byteskläder, varm mössa, fritidsskor, stövlar och regnställ samt läderhandskar (seglarhandskar).
Vid övernattning behövs dessutom en sovsäck, handduk och toalettutrustning. Ficklampa och kniv (typ fickmodell) är bra att ha med sig. Utrustningen bör packas i en mjuk (hopvikbar) väska eller ryggsäck.
Kosten planeras och inhandlas gemensamt vid starten. Reservera ca 50 € för kost.
 
Kursdeltagarnas försäkring
Alla kursdeltagare uppmanas teckna en egen reseförsäkring i händelse av olyckor. Sommaruniversitetet försäkrar inte sina kursdeltagare och deltagandet sker således på egen risk.

Samarbetspart: Yrkeshögskolan Novia

Kursavgift: € 175