Tidpunkt:

29/2-1/3 2020 kl 10-17, 9-16
21-22/3 2020 kl 10-17, 9-16

Kursplats: Skolgatan 9-11 (Hangö gymnasium), Hangö


Kursbeskrivning

Vi går igenom grafiska tumregler för komposition, val av teckensnitt, val av färger och format. Vi gör små grafiska projekt som t.ex. design av visitkort och affischer. Vi använder i huvudsak Photoshop CC, samt papper och penna, men reglerna gäller oberoende av grafiskt program man föredrar att använda.

Kursen är en del av en större helhet i grafisk design för fotografer.


Målgrupp

Kursen är riktad till fotografer som vill komplettera sitt fotografiska kunnande med grundläggande grafisk design i Photoshop, t.ex. för att skapa visitkort och affischer till fotoutställningar.

Antal deltagare: 10-12

Utrustning och IT-krav

Egen dator med Adobe Photoshop CC installerat. Adobe Photoshop är ett resurskrävande program vilket kräver att man har en tillräckligt kraftig dator.

Kursdeltagarna bör känna till grundfunktionerna Photoshop, t.ex. veta hur man skapar markeringar, kopierar och använder lager (detta går vi igenom i grundkursen).

Kursdeltagarna bör ha tillräckligt med allmänna datorkunskaper: Kurstiden är kort och kursledaren hinner inte hjälpa till att lösa datorproblem som inte är relaterade till Photoshop (kursdeltagarna bör veta hur man sparar och kopierar filer, samt veta hur man löser enklare datorproblem som låsta program).


Kursavgift: € 100