Tidpunkt
16-17/9 2017, kl 10-17, 9-16
7-8/10 2017, kl 10-17, 9-16

Plats Skolgatan 9-11, Hangö

Kursledare
fotograf Hanna Sandin

 

Under kursen finslipar vi den kreativa processen från fotoögonblicket till bildbehandlingen. Vi går igenom användningen av ljus, komposition och kameran för att skapa fantastiska landskapsbilder. Föreläsningar om komposition och fototeknik varvas med bilddiskussioner och fotografering ute i naturen. Tyngdpunkten i kursen är praktisk fotografi och kursledaren tar dig till rätt plats vid rätt tidpunkt i förhållande till vädret. Deltagarna kommer vid behov att få personlig vägledning när vi är ute och fotograferar.

Målgrupp:

Kursen riktar sig till dig som redan behärskar grundläggande inställningar så som bländare, slutare och ISO-tal. Den är en naturlig fortsättning för dig som kan grunderna och vill lära dig mer.

Antal deltagare: 5-10

Utrustning:

Egen systemkamera och bärbar dator. Även stativ och tråd- eller fjärrutlösare rekommenderas varmt. Du bör känna din kamera och ha grundläggande datorvana. Observera att detta är bildskapande fotokurs, inte en kamerakurs. Som bildredigeringsprogram skall du ha Lightroom färdigt nerladdad i datorn vid kursens början (kan gratis laddas ner för en testperiod).

 

Kursavgift: 40 €