5 sp

Tidpunkt: 
6-8/6 2018  kl 9-16

Plats: Hangö Gymnasium, Skolgatan 9-11, 10900 Hangö

Kursledare och handledare, lärare:
projektledare Dana Björkström-Jung, Yrkeshögskolan Novia
studiehandledare, lektor Nina Hillo, Yrkeshögskolan Novia

Gästföreläsare: FD, Ps. Lic. Åse Fagerlund

Målgrupp:

Vägledare, lärare, pedagoger, ungdomsarbetare, dagvårdspersonal och övriga intresserade av stöd i övergångar, kriser och valsituationer. Kursen är avsedd för dig som arbetar med studerande, invandrare, arbetslösa och arbetssökande. eller andra som söker studie- eller arbetsstigar.

                                                                                                                              

Syfte:

Kursen ger en introduktion till framtidsvägledning, positiv psykologi och användandet av dessa till att utveckla sitt medvetande och främja positiv utveckling och arbetsmiljö. Framtidsvägeldningen bygger på en mång- och tvärvetenskaplig framtidsforskning. Meningen med framtidsforskningen är att uppfinna, utvärdera och föreslå möjliga och sannolika framtider och hjälpa människor att utforska olika alternativ. Framtidsvägledning ger individen olika verktyg för att identifiera olika alternativ och agera för att få en önskad framtid. Med hjälp av vägledning kan vi där vi står nu se in i framtiden och samtidigt försöka förstå omgivningen och alla förändringar i världen omkring oss.

 

Kursinnehåll:

Arbetslivet i förändring, framtidskompetenser, positiv psykologi och att lära sig hantera förändringar och fortsätta utvecklas.

Arbetsformer:

föreläsningar

Futurebeach – övningar enskilt och i grupp

verktyg & tester

digitalteknik i vägledning

 

Litteratur:

Anders Lovén,. 2015 , Karriärvägledning en forskningsöversikt. Studentlitteratur AB.

Martin Seligman,.2017, Using the New Positive Psychology to Realise your Potential for Lasting Fulfilment

 

Prestationskrav och bedömning Muntlig presentation i grupp, uppgifter som görs i grupp , obligatorisk närvaro på föreläsningar och övningar. Individuell skriftlig uppgift. Kursen bedöms godkänt/underkänt.

Tilläggsinfo: projektledare Dana Björkström-Jung, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samarbetspart: Yrkeshögskolan Novia

 

Deltagarantal: 12-24 personer

Anmälning: Senast 14/5 2018.
Hör dej gärna för om lediga platser efter att anmälningstiden gått ut.

 

Kursavgift: 95 €

Avgiften inkluderar en för alla obligatorisk anmälningsavgift till Hangö sommaruni och studieavgift för Öppna Yrkeshögskolan (15 € / sp).  Kursavgiften betalas till Hangö sommaruni. Beväringar, andra stadiets studerande inkl. gymnasieelever och studeranden på yrkeshögskolor är befriade från studieavgiften. Närvaroanmälda vid YH Novia är dessutom befriade från kursavgiften. Ange din egen studerandekategori i meddelande vid betalning/anmälning.